Cornelis Trooststraat 24 - III Amsterdam

previous | next

Cornelis Trooststraat 24 - III Amsterdam

Save property
This apartment is sold

Description

RUIM DUBBEL BOVENHUIS OP DE DERDE EN VIERDE VERDIEPING MET EEN HEERLIJK BALKON EN DAKTERRAS IN DE GEZELLIGE WIJK DE PIJP.

De goed ingedeelde woning is in 2011 geheel en luxe gerenoveerd. De woning beschikt over twee ruime slaapkamers en er is een mogelijkheid om een derde kamer te creëren.

INDELING
De woning is bereikbaar via het gemeenschappelijke trappenhuis. De entree is op de tweede verdieping. Hier bevindt zich een kleine hal met garderobe. Op de derde verdieping is de zeer ruime en lichte woonkamer met 3 ramen aan de voorzijde. In het midden van deze verdieping is de keuken, voorzien van diverse inbouwapparatuur met tevens een kookeiland met bar. Aan de achterzijde van de woning is een balkon, gelegen op het zuiden, en is het mogelijk om op deze verdieping een extra slaap/studeerkamer te creëren. Op deze verdieping bevindt zich ook een separaat toilet. Middels de open trap heeft u toegang naar de vierde en tevens bovenste verdieping. Deze verdieping heeft een overloop met een groot dakraam wat zorgt voor veel licht inval. Vanuit de overloop zijn twee goede slaapkamers bereikbaar. De luxe badkamer is voorzien van een ligbad, inloopdouche en wastafel. Ook is er nog een aparte ruimte voor de wasmachine en droger en is er op deze verdieping nog een tweede toilet. Het heerlijke ruime terras gelegen op het zuiden is bereikbaar vanuit één van de slaapkamers en de overloop. In het gehele appartement ligt een (eiken)houten vloer.

OMGEVING
De Cornelis Trooststraat is een rustige straat midden in de populaire en vooral gezellige wijk "de Pijp", om de hoek van de Ferdinand Bolstraat en loopt tot de Ruysdaelkade. Voor uw dagelijkse boodschappen zijn de Albert Heijn op het Cornelis Troostplein, delicatessenwinkels op de Ferdinand Bolstraat en natuurlijk de Albert Cuypmarkt op loopafstand te bereiken. Daarnaast zijn er uitgebreide voorzieningen voor kinderen aanwezig, zoalskinderdagverblijven, (basis)scholen en liggen zowel Sarphatipark als het Beatrixpark op loopafstand. De Bereikbaarheid van het appartement is zowel per auto (S107) als met het openbaar vervoer uitstekend. Diverse tram- en busverbindingen bevinden zich op loopafstand waaronder ook de Noord Zuidlijn (halte de Pijp, ingang aan de Ceintuurbaan). Er is mogelijkheid tot het aanvragen van een parkeervergunning, daarnaast is om de hoek van het appartement een parkeergarage met nog voldoende parkeerplaatsen te huur.

EIGENDOMSSITUATIE
De woning is gelegen op grond van Gemeente Amsterdam. De jaarlijkse canon is € 373,66 met een jaarlijkse indexering. De herziening van de canon is 31 december 2046. De gunstige algemene bepalingen van de gemeente Amsterdam van 2000 zijn van toepassing. Door de eigenaar is bij de gemeente een aanvraag gedaan in 2019 om de erfpacht om te zetten naar eeuwigdurende erfpacht. Deze is overdraagbaar op de koper.

BIJZONDERHEDEN
* Zeer centraal gelegen in de Pijp!
* Woonoppervlakte 105m² (NEN meetrapport aanwezig)
* Balkon en dakterras op het zuiden
* Gerenoveerd in 2011
* Twee slaapkamers met de mogelijkheid tot een derde slaapkamer
* Volledig geïsoleerd met dubbele beglazing voor en achter
* Kleinschalige VvE, in eigen beheer, servicekosten zijn € 130,-- per maand
* Dakterras met vergunning

SPACIOUS TWO-STOREY HOUSE ON THE THIRD AND FOURTH FLOORS WITH A LOVELY BALCONY AND ROOF TERRACE IN A COZY PART OF DE PIJP.

This well-appointed house was completely and luxuriously renovated in 2011. The house has two spacious bedrooms, with the option to create a third.

CLASSIFICATION
The front door is on the second floor of the house and is accessible via the communal staircase. The entrance opens into a small vestibule / cloakroom with stairs leading to the roomy, bright living room on the third floor. This floor is also home to a fully equipped kitchen which includes a cooking island and breakfast bar. The south facing balcony is also on this floor, along with the guest WC. The optional extra bedroom / study can be carved out of the available space on this floor.
The open staircase provides access to the fourth, and top, floor which is gloriously well-lit thanks to the light flooding in from the large skylight here. The landing leads to the two good-sized bedrooms and the luxurious main bathroom which is fitted with a bath, walk-in shower and wash hand basin. There is a second, separate WC on this floor too, along with additional cupboard space for your washer-dryer units. The stunning south-facing roof terrace is accessible from one of the bedrooms as well as the landing.
The apartment has an oak wood floor throughout.

SURROUNDINGS
The Cornelis Trooststraat is a quiet street that runs from Ferdinand Bolstraat to Ruysdaelkade, right through the centre of the popular, bustling de Pijp neighbourhood. There are plenty of supermarkets for your daily shopping needs and you can certainly spoil your tastebuds at any of the delicatessens in the area. The Albert Cuyp market is also a short walk away.
There are also extensive facilities for children such as day-care centres and (primary) schools, and both Sarphatipark and Beatrixpark are both within walking distance. This apartment is easily and equally accessible by car (S107) and public transport, with a number of tram and bus connections close by, as is the North South Metro Line (the de Pijp entrance is on Ceintuurbaan).
Along with the option of applying for a parking permit, there is a garage close by that offers parking spaces for rent.

INFORMATION RELATING TO THE PROPERTY
The property is located on the grounds of the Municipality of Amsterdam (the favourable general provisions of the Municipality of Amsterdam of 2000 apply). The annual canon (ground rent) is €373.66 with an annual indexation, and this is set to be reviewed on 31 December 2046. The owner applied to the municipality in 2019 to convert the leasehold to a perpetual leasehold and this will transfer to the buyer.

SUMMARY
* Very central location in de Pijp!
* Living area 105 m² (NEN measurement report available)
* South-facing balcony and roof terrace (with full permit)
* Fully renovated in 2011
* Two bedrooms with the option to create a third
* Fully insulated with double glazing front and rear
* Small-scale VvE, under own management, service costs are € 130 per month.

Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Upper-floor apartment
Construction type
Existing property
Year of construction
1926

Surface Area and Volume

Usage area Living
105 m²
Building-related outside
28 m²
Gross volume
358 m³

Layout

Total number of rooms
3
Number of bedrooms
2
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Bathtub, Shower, Washbasin

Energy

insulation
double glazing
Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Intergas
Boiler year
2010
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
V
Index number
29
Lot
11398
Ownership structure
Leasehold
Location
On a quiet road, In a residential neighbourhood

Parking

Type of parking
Paid parking
View all features

All photos

Share this property