Geuzenstraat 50 - III Amsterdam, Baarsjes

previous | next

Geuzenstraat 50 - III Amsterdam, Baarsjes

Save property
This apartment is sold

Description

LICHT EN RUIM DUBBEL BOVENHUIS MET BALKON EN TERRAS OP EEN TOP LOCATIE AAN DE RAND VAN STADSDEEL OUD WEST. HET APPARTEMENT LIGT IN EEN COMPLEX UIT DE JAREN 30 DAT RONDOM EEN PLEIN IS GEBOUWD MET FRAAIE BOMEN EN EEN SPEELPLAATS.

INDELING
Dit appartement heeft een eigen opgang vanaf de tweede etage. De binnentrap komt direct uit op de royale doorzon woonkamer met aan de voorzijde de zithoek met uitzicht op het groen en aan de achterzijde een open keuken en toegang tot een balkon over de volle breedte van het huis, op het oosten. De woonkamer aan de voorzijde heeft een prachtig uitzicht en een hele gezellige houtkachel. Tevens is er een toilet op de derde verdieping, waar achter de wasmachine/droger ruimte. Op de vierde verdieping is een enorme heerlijke lichte slaapkamer met een open badkamer met toilet, douche en wastafel en een grote berging. Deze verdieping is momenteel een grote open ruimte maar heel makkelijk te verbouwen naar een verdieping met drie slaapkamers. En dan is er daar nog dat heerlijke dakterras!

OMGEVING
Het appartement bevindt zich in een gewilde buurt, die niet alleen bekend staat om zijn rustige en groene ligging, maar ook vanwege de centrale positie in Amsterdam. Op de grens met Oud-West en op fietsafstand van de Jordaan. In de buurt zijn diverse winkels, gezellige cafés en eetgelegenheden te vinden. En voor de dagelijkse boodschappen kunt u terecht op de Jan van Galenstraat, de Jan Evertsenstraat, de Admiraal de Ruijterweg en de Clerqstraat. De bruisende Ten Cate markt met uitgaanscentrum de Hallen ligt op 10 minuten loopafstand.

Het appartement is per auto goed bereikbaar vanaf de ringweg A-10. Er zijn diverse tram- en bushaltes nabij.

EIGENDOMSSITUATIE:
De woning is gelegen op grond van de gemeente Amsterdam. De huidige erfpachtcanon bedraagt € 730,- per jaar. Door de eigenaren is in 2019 bij de gemeente een aanvraag gedaan om de erfpacht om te zetten naar eeuwigdurende erfpacht. Hier kan de nieuwe eigenaar gebruik van maken.

BIJZONDERHEDEN
* Mogelijkheid eenvoudig meer slaapkamers te creëren!
* Terras en balkon
* Top locatie
* Vereniging van Eigenaren bestaat uit dit pand, de servicekosten bedragen € 112,50 per maand
* Bouwjaar 1933
* Mooi uitzicht!
* Gebruiksoppervlakte woning 108,6 m2 (gemeten conform NEN meetinstructie)


LIGHT, SPACIOUS TWO-STOREY APARTMENT WITH BALCONY AND TERRACE ON THE UPPER (THIRD AND FOURTH) FLOORS OF A HOUSE IN AN AMAZING LOCATION IN OLD WEST. THE APARTMENT IS PART OF COMPLEX ERECTED IN THE 1930S, BUILT AROUND A CENTRAL COURTYARD WITH BEAUTIFUL TREES AND A PLAYGROUND.

LAYOUT
This apartment has its own entrance on the second floor. The interior staircase leads directly into the spacious living room that overlooks the garden. To the rear of the space is the open kitchen with access to the east-facing balcony that hugs the full length of of the house. In addition to the beautiful view, the living room is home to a very cozy wood burning stove.
A guest WC and separate laundry room are located on this floor.
A huge bright bedroom with en-suite bathroom with toilet, shower and washhand basin currently make up the second floor of the apartment; alternatively, there is enough room on this floor to divide the space into three bedrooms, should you wish. And then, there is that lovely roof terrace!

SURROUNDINGS
Enjoy the best of both worlds. This apartment is located in a popular area, not only known for its quiet, green location, but also for its proximity to Amsterdam. On the border with Oud-West and within cycling distance of the Jordaan, there are plenty of supermarkets. shops, cozy cafes, and restaurants on the Jan van Galenstraat, the Jan Evertsenstraat, the Admiraal de Ruijterweg and the Clerqstraat. The bustling Ten Cate market and De Hallen cultural centre is a 10-minute walk away.
The apartment is easily accessible by car from the A-10 ring road. There are several tram and bus stops nearby.

OWNERSHIP SITUATION:
The house is located on the grounds of the municipality of Amsterdam. The current ground lease is € 730 per year. In 2019, the owners applied to the municipality to convert the lease into perpetual lease. This will also apply to the new owner

DETAILS
* Option to add additional bedrooms!
* Terrace and balcony
* Excellent location
* The Owners Associationmanages this property, the service costs are € 112.50 per month
* Built in 1933
* Great view!
* Usable area of the house of 108.6 m2 (measured in accordance with NEN measuring instructions)


Read full description

Features

Transfer

Status
sold
Accepting (an offer or contract)
By mutual agreement

Construction

Type of house/apartment
Apartment/apartment block
Construction type
Existing property
Year of construction
1933

Surface Area and Volume

Usage area Living
109 m²
Building-related outside
21 m²
Gross volume
336 m³

Layout

Total number of rooms
4
Number of bedrooms
3
Number of bathrooms
1
Facilities bathroom
Toilet, Shower, Washbasin

Energy

Heating type
boiler
Hot water
boiler
Type boiler
Remeha Avanta
Boiler year
2006
Property boiler
Freehold property

Land registry details

Municipality
Amsterdam
Section
L
Index number
4
Lot
3394
Ownership structure
Leasehold property
Location
On a quiet road, Unobstructed views

Parking

Type of parking
Paid parking
View all features

All photos

Share this property